Strange Currencies

Endnu en blog om rollespil…

Spilrapport, Fusion: Efterår

“Long time no see” må være kendetegnende for denne blog, hvor jeg ikke formår at holde en fast rytme og kontinuitet i mine indlæg. Når dette er sagt, er det ikke ensbetydende med, at jeg ikke spiller for tiden. Tværtimod.

Vi (min spilgruppe) er netop ved at afslutte 1. halvdel af CoC-kampagnen Tatters of the King – og til alle som har kærlighed for det surrealistiske og mystiske, kan denne kampagne varmt anbefales! Derudover spiller vi en række små one-shot scenarier, og er netop i gang med intro-scenariet “uden for sæsonen” til Fusion-kampagnen “i en god sags tjeneste”. Dette betyder, at vi anvender Danmark som setting, hvilket på mange måder er befriende og uden klichéer, men autentisk og nærværende.

Intro-scenariet udsættes for fri fortolkning da hensigten er, at vi ikke spiller hele kampagnen, og derfor indsættes plot-elementer som ikke er formuleret i det skrevne scenarie, og titlen på scenariet er ændret til “efterår”. Derudover anvender vi NWoD-reglerne.

“Efterår” handler om københavnere i det mørke Vestjylland, hvor de lokale og miljøet udgør en trussel i sig selv, og hvor turister hurtigt kan forsvinde i klitterne eller det oprørske Vesterhav…

Fusion_rollespil_scenarie

Opgaven

I bliver kontaktet af Sofia Koyatchek, som vil have jer til at finde hendes forsvundne mand, Alexander Koyatchek. Efterfølgende kontaktes I af journalisten Johan Bergkvist fra tabloidavisen Svenska Dags, som har været på sporet af Koyatchek de seneste tre uger. Sporet har ledt ham til den lille havneby Råge i det mørke Vestjylland, men grundet et trafikuheld på vejen dertil er han nu indlagt på ortopædkirurgisk afdeling på hospital i Nørresundby. Bergkvist ved I er betalt af Sofia til at finde hendes mand, og han deler derfor sine informationer med jer, mod at I informerer ham om opgaven undervejs, eftersom I har fælles interesser.

Begyndelsen

Vejen mod Råge går gennem det jyske landskab på lige landeveje, der forbinder udkantsdanmark med resten af samfundet. På vejen samler I en ung blaffer op, som søger lykken i Herning med en kæreste han har fundet på nettet. I kører ham tilbage til hovedvejen, hvorfra han selv finder videre. Han fortæller kort om Råge og dets døende liv, om fabrikken Kemikomb som byens eneste erhvervsmæssige omdrejningspunkt og dets polske arbejdskraft.

Råge

Råge har 3.300 indbyggere, men i sine velmagtsdage boede der 6.000. Byen var tidligere en driftig by med stor fiskerindustri, men EU-kvoter og moderne industrialisering har langsomt kværket de små selvstændige fiskere, og nu er havnen en trist oplevelse af forfaldne industrihaller og misvedligeholdte fiskekuttere, som ligger hen som bristede drømme. Eneste industri i byen i dag, er fabrikken Kemikomb som blev anlagt for 8 år siden – en beskidt og rygende kemikaliefabrik, som symboliserer det Råge har udviklet sig til, en stinkende lorteby stribbet for al skønhed.

Kolde øl og elendig mad

Jeres entre i Råge gøres på Lisbets Diner, en trist beværtning for byens lokale og de mange truckchauffører, som alle arbejder for Kemikomb. Maden er absolut elendig og øllene discount. Dette er første møde med byens lokale, og I får indtrykket af, at det bliver op ad bakke i Råge…

På beværtningen møder I Lisbet (ejer af Lisbets Diner), Erik (nederen lokal) og Jesper (dyrlæge fra Roskilde, nu med praksis i Råge).

Billig fisse og bøllebank

Efter Lisbets Diner tager I til Regnbuens Ende, byens eneste bed and breakfast. Stedet drives af den midaldrende kvinde Sus, og det viser sig, at Alexander Koyatchek også har været indlogeret på stedet. Hvad mere interessant er, at I finder en aflytningsgenstand i en sengelampe på værelset, hvor Koyatchek overnattede.

Senere på aftenen hører I tumult nede fra stedets reception, og det er Erik som er oppe og toppes med Sus, tilsyneladende et hidsigt kontrovers om penge. Malek (spiller) går til angreb på den ucharmerende Erik, og det udvikler sig til voldelig kamp mellem Malek, Erik og to tililende østeuropæiske kvinder, hvor Erik slutteligt flygter blødende fra stedet.

Det viser sig, at Sus både driver et bed and breakfast, og et usselt bodel med østeuropæiske kvinder (polske), som billigt spreder ben for beskidte og ildelugtende truckchauffører og liderlige, dumme lokale mænd. Stemningen er trykket, da spillerne får vished om Regnbuens Endes egentlige forretning.

Fusion_scenarier

Hvad Sus fortæller om Koytchek: Han boede på Regnbuens Ende indtil for 3 uger siden, hvorefter hun pludselig ikke så mere til ham. Han skylder ikke noget eftersom lejen betales på dagsbasis. Hun ved, at han på et tidspunkt havde et møde med en person fra Kemikomp, og at han ofte gik lange ture langs stranden. Hendes indtryk af Koyatchek var en indesluttet personlighed, men ellers flink og imødekommende. Når han endelig konverserede, var det med et fjernt blik i øjnene.

En dyrlæge i praksis

Efter Maleks slåskamp med Erik, samt et slag med en brandslukker, opsøger I dyrlægen Jesper midt om natten i håb om kyndig førstehjælp. I finder ham ude i hans lade, hvor han bag plasticpresenning står og arbejder på en død gris, som en videnskabsmand der udfører sine teorier i det skjulte.

I betaler Jesper 1.500 kr. som kompensation for hans hjælp, og efterlader stedet med en følelse af uro og skepsis for mandens mentale sundhed.

Uden for sæsonen

Næste dag følger I op på et flygtigt spor; Alexander Koyatchek skulle efter signende have færdes på det gamle badehotel udenfor byen.

Ved ankomst til badehotellet, finder I en jog (knallert 30) holdende parkeret, hvor I fjerner tændingskablet. Inde på det fallerede badehotel finder I frem til to af byens unge, som benytter stedet som et hemmeligt tilholdsted, hvor de tager stoffer og dyrker ubeskyttet sex i det skjulte, mens elektronisk new age techno musik brager ud af højtaleren fra en medbragt Kardon Harman. I deres pimped crypt har de tagget væggene med diverse udtryk for ungdomsoprør, hvor også ord som ”Aquarius” og ”Golden Age” går igen.

De to unge forsøger at flygte fra stedet, men må se sig ”fanget” med en jog som ikke vil starte. Knægten hedder Kevin og hans kæreste Tabita. Eftersom Kevin glemte sin iPhone fra deres skjulested og nu Malek har denne, udspørger Malek Kevin telefonens indhold, nærmere de udvekslede tekstbeskeder mellem Kevin og en Lars Lyngsø. Kevin fortæller, at Lars er en freelance-journalist fra Aarhus, som er i Råge på vegne af en miljøorganisation i København, for at tage vandprøver og undersøge Kemikomp og deres produktion nærmere. Kevin er blevet betalt af Lars mod af give oplysninger om Kemikomp og byen Råge, samt holde øje med en polak som boede på Regnbuens Ende.

Alt i mens Malek afhører det unge par, oplever Kaare sig helt personlige mareridt på badehotellet, som ikke er så forladt som det giver sig ud for…

Næste spilsession starter ved at afslutte scenen ”uden for sæsonen”.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 12. juli 2015 by in Fusion.

Navigation

%d bloggers like this: