Strange Currencies

Endnu en blog om rollespil…

[Spil-rapport #1] På Rejse Gennem Vinterlandskabet

dungeons_dragons_5_scenarie

Frosten var det absolut værste. At have gået flere kilometer alene gennem granskoven om natten var uhyggeligt, ja, men intet stod sig til måls med frosten. Hvem i alverden går frivilligt udenfor i sådan en nattekulde? Det forekom Malvin ulogisk i enhver henseende. Da han ikke kunne bevæge tæerne efter de første par hundrede meter i skoven på grund af kulden, da var han sikker på de var faldet af. Tre gange havde han snøret sin støvler op, og ængsteligt trukket de fire par tykke sokker af i skræk for tæerne vitterlig var faldet af. Men hver gang blev han lige overrasket over de behårede tæer sad på fødderne endnu. For hver hundrede meter han gik, føltes det som var han gået en kilometer. Alt ved denne barske årstid hadede han. Alt.

Da Malvin i morgengryet stod og betragtede de golde marker tildækket af sne fra skovbrynet, ramte en følelse af triumf ham. At være nået så langt, og så alene, det var aldrig sket for en halfling før, tænkte han. Stolt og modigt fortsatte han sin færd tværs over marker og sletter. Det kunne ikke vare længe, før han kunne se røg fra huse stige mod himlen, genkende duften af nybagt brød og stegt vildsvin, lyden af latter og samtale, og ikke mindst varmen fra en åben pejs. “Åh, varme” tænkte han sukkende i samme øjeblik som han pludselig forsvandt fra jordens overflade. Pludselig sad han sunket en halv meter under sneen. Han var trådt igennem et ellers tilfrosset vandhul med sit ene ben. Nu sad han i saksen. Han kunne ikke bevæge sig tilstrækkelig til at vride sig fri og kravle op. Hans position var for akavet. Var dette hans nemesis? Nu var han så tæt på at være fremme, og så alligevel ikke. Skulle han nu dø alene i frosten; den værst tænkelige død af alle…

Et andet sted i landskabet, og ikke langt fra Malvin, støder en gruppe fremmede mænd på hinanden. Alle på vej væk fra noget, som i en søgen efter forandring. De danner gruppe på deres rejse, og fortsætter gennem det kolde vinterlandskab. Som de vandrer, lærer mændene mere og mere om hinanden. Undervejs brydes deres samtale af en hæs, hulkende stemme “hjææælp, hjæææææælp”. De tre eventyrer redder en hulkende og hjælpeløs halfling op af et mindre vandhul. Stærkt medtaget af frost, lykkedes det mændene at få varmet halflingen op ved et bål, og han præsenterer sig som Malvin…

Eventyr i Forgotten Realms

Der spilles Dungeons and Dragons 5, og handlingen foregår i Forgotten Realms settingen. Vi er to DMs som kører forskellige scenarier viklet ind i hinanden, og med The Enemy Within-kampagnen (TEW) som den bærende story-line. Kampagnen spilles i The Blood Stone Lands (lidt samme region som The Cold Lands), som ligger i den nordligste del af Forgotten Realms (Vaasa og Damara).

Picture1

Landskabet er goldt og barsk, store bjerge strækker sig i horisonten, skovene er mørke og dystre, floderne er kolde og nætterne er lange. Områdets primære indbyggere er hærdede mennesker, orker og halv-orker, dværge og tieflings. I vildnisset færdes frygtede giants, koldblodige stammefolk og trolls. Meget af civilisationen er lavpraktisk indrettet, og tonen er generelt brysk og uvenlig. Hvis ikke det var grundet den rige udvinding af mineraler fra bjergene, ville regionen være øde og utæmmet.

Første spilsession er forløbet, og praktisk planlægges kampagnen således, at de næste to til to-en-halv spilsessions kommer til at følge de første to kapitler i TEW-kampagnen som udgør “Mistaken Identity” og “Shadows over Bögenhafen” (sidstnævnte kapitel ændres i større grad, eftersom vi tidligere har spillet halvdelen af dette scenarie). Herefter tages hul på et scenarie som indeholder en række Ravenloft-inspirerede temaer, og derefter TEW-kampagnen igen og så fordeles. Nedenfor er i brudstykker hvad som skete sidst.

 • Gruppen følges ad sammen med halflingen Malvin, indtil de støder på kroen The Dark Oak Inn, som fungerer som en slags mellemstation for rejsende på “kongevejene”. Her møder de bl.a. Michelle Louvré aka “Penny” (bard), Louise von Straussbourgh (adelig) sammen med hendes bodyguard Zelda og tjenestepigen Mariann.
 • Det aftales, at eventyrerne næste dag rejser med Louise, Zelda, Mariann og Penny videre mod Lyrabar i den diligence de ankom til The Dark Oak Inn med. Eventyrerne har i øvrigt deres helt egen motivation for at rejse netop til Lyrabar – handout 1.
 • Deres rejse mod Lyrabar tager det større følge gennem mørke granskove. Undervejs overfaldes de af mutanter (ghasts og ghouls), hvilket udvikler sig til en større kampscene. Det viser sig, at en tidligere diligence ligeledes er blevet overfaldet, men dets passagerer overlevede ikke – tværtimod. Som gruppen undersøger området efter deres kamp, finder de en adelig klædt herre liggende livløs med hovedet ned i sneen. Da han vendes om, ser de til deres skræk og rædsel, at han er identisk med den ene af eventyrerne – handout 2 og handout 3.

Der bliver fundet følgende genstande som blev taget med af eventyrerne:

 1. Scroll of Sacrificial Skill (1 stk.)
 2. Scroll of Preserve Organ (1 stk.)
 3. Scroll of Absorb Mind (1 stk.)
 4. Scrolls of Chant of the Demon (2 stk.)
 5. Amulet of Orcus
 6. 26 guldstykker
 7. 1 sølvring
 8. En fin vest i valurestof
 9. En flot dekoreret daggert

Næste spilsession

Når vi starter næste gang, vil afslutningen af Mistaken Identity bliver opsummeret og ikke rollespillet for at skabe hurtigere fremdrift. Således begynder vi rent praktisk på en scene som åbner op for 2. kapitel: Shadows over Bögenhafen (som i Forgotten Realms iscenesættes i Heliogabalus).

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 2. november 2014 by in Forgotten Realms (kampagne).
%d bloggers like this: