Strange Currencies

Endnu en blog om rollespil…

SPILRAPPORT #4: Den Kolde Blæk i Mit Hjerte

slum_kingsley

Så er vi i gang med gruppens andet scenarie: Den Kolde Blæk i Mit Hjerte. Scenariet foregår i Kingsley, mere specifikt bydelen Mudwreck Slum District. Den unge mager Eustace er begyndt at lære den smukke Therisia Lancaster at kende da de begge går på St. Saviour’s University. En dag er Therisia væk og er dette de efterfølgende dage, hvilket selvfølgelig bekymrer Eustace. Han opsøger derfor sine ældre kammerater for at bede om hjælp til at finde hende. Og herfra begynder scenariet. 

Hvad Therisia ved

I den indledningsvise efterforskning viser det sig, at Therisia (som i øvrigt kommer fra top-5 over rigeste adelsfamilier i Kingsley!) via sit studie i religion, antropologi (lokalhistorie) og lægevidenskab ofte besøger et børnehjem (Eden) i Kingsleys absolut mørkeste slumkvater: Mudwreck Slum District.Her hjælper hun børnene med at give dem en illusion om en lysere fremtid – hun ved ikke bedre selv.

På Therisias værelse på universitetet finder karaktererne en række uhyggelige dokumenter som vidner om noget mørkt og ondt der foregår på eller omkring børnehjemmet. Hun har været ved at studere bøger om hekse, vampyrer, ånder, okkultisme og geografi, og hvor hovedemnet lader til at være en vanvidsagtig dæmonform kaldet Loogarou.

kings

Note: Loogarou are monsters from and around The Shackles, a cross between witches, vampires and ghosts, who may have their origins in Christian (a synonym for all “good gods“ in PF) and Mwangi witch- and voodoo mythology. Normally old women, they can leave their skins behind and go out at night to suck blood. Sometimes they bear a witch-mark in their normal form, such as a discolored spot or third nipple. Salting their skins prevents them from returning to them, and results in their eventual destruction in the sunlight.

I nærheden af himlen

Som karaktererne ankommer til Mudwreck Slum District møder de den direkte og fæle stank af noget muggent, pis og sved. Gaderne er møgbeskidte og fyldes ligeledes af uvaskede og ildelugtende sorte børn og voksne. Herreløse hunde strejfer om i stræderne som rotter efter mad. Der er konstante råb, skrig, gråd, latter og voldsomme diskussioner imellem de grimme og usympatisk udseende mennesker. Intet regelret finder sted i denne bydel, alt er overladt til tilfældigheder og kaos.

Gruppen passerer forskellige gyder hvor der sker skumle og direkte ubehagelige ting som trist lader til at være dagligdags gerninger. At gribe ind overfor dette vil ikke kunne redde en bydel fra den skæbne den så sørgeligt har udviklet sig til at have. Der bliver vendt det blinde øje til og gruppen fortsætter indtil de når en lille plads hvor en forsamling af primært ældre sorte spiller scrabble og skak. Der interageres med disse skumle sorte, og freden ophører brat da en af karaktererne – den nye i gruppen, den okkulte detektiv Eulisses Strain – leverer en spydig bemærkning til en tydeligvis ilter sort mand som resolut lader sig provokere. Dette munder ud i kamp hvor Eulisses efter et par livstruende stik fra en daggert, falder livløs til jorden.

Efter kampscenen stryger gruppen mod børnehjemmet Eden som også Quinn kender fra sin færden i området.

Eden

På børnehjemmet hersker der en rolig stemning. Til at begynde med er personalet lettere skeptisk over denne gruppe af mennesker som kommer bragende ind med en dødelig såret person under armen. Quinn løber efterfølgende ud i Kingsley by for at finde noget medicin som kan helbrede gruppens nye følgesvend fra at dø. Imens bliver de andre karakterer på børnehjemmet og forhører sig om Therisias gøren og laden.

Det viser sig, at Therisia var på sporet af noget dæmonisk forud hendes forsvinden, noget mørkt som hjemsøger Mudwreck Slum Districts børn og mødre med nyfødte babyer. De konkrete spor herfra bliver samtale med en række mødre som alle på tragisk vis har mistet deres børn, samt samtaler med børn hvoraf mange nævner The Mirror Man som en uhyggelig skikkelse med mørke briller, og som lister rundt om på gaden og bortfører deres legekammerater.

Story 1 Story 2 Story 3 Story 4 Story 5

Foruden mødrenes tragiske historier og The Mirror Man, da har gruppen også stiftet bekendtskab med gadebanden The K som er en tydelig provokativ og hårdtslående bande der opererer i området. 

Efter Eulisses Strain bliver reddet fra en ellers krybende død, har han i mellemtiden været fanget i et uhyggeligt limbo mellem livet og døden. I denne mørke og svært definerbare dimension så han en masse “sjæle” af fortvivlede spædbørn som alle skreg i en høj, gennemtrængende og skinger stemme, hvor ordene loogarou, old lady og black storyteller kunne forstås.

Note: Kvag sin egenskab som Spirit Detective fortæller Eulisses Strain efterfølgende, at spædbørn som dør før de har antaget et egentligt jeg og hvis sjæle derfor er rene og uskyldige, bliver til smukke feer (faeries).

Mørket breder sig

Gruppen vælger at følge op på sporet med The Mirror Man, hvilket leder dem ud i et underligt øde fabriksområde hvor kun støv og ukrudt hersker. De ender nede i kælderen i en forladt bygning hvor de finder et åbent kloaklem der leder dem ned i Kingsley labyrint af kloakker. Dog skal de ikke andre end lige orientere sig som de alle kommer ned, da de straks forfærdes af døde børn som hænger på en fin række i rustne metalkæder langs kloaktunnellen. Det lader til at børnene er hængt op systematisk, startende med de højeste børn først for derefter successiv gå mod de laveste som skrækkeligt viser sig at være børn helt ned i 2-3 års alderen. Hvad værre er, alle børn er bleget i noget hvidt lak af en art så de får et dukkelignende og skræmmende udtryk.

Karaktererne når til en stor hvælving hvor flere kloakkanaler mødes og løber ud i en stor bred hovedkanel – kanaler som i øvrigt ikke længere anvendes. Dette store rum af en hvælving er tilholdssted for The Mirror Man. Her bruger han bl.a. de gamle kloakrender som kar til at udføre sine perversiteter af forskellig art. Scenen sluttes med kamp som ikke bliver spillet grundet tiden ikke tillod det, men gruppen fik dræbt The Mirror Man(!).

Og ja, der bliver fundet treasure. Dette kommer senere i et andet indlæg.

Reklamer

4 comments on “SPILRAPPORT #4: Den Kolde Blæk i Mit Hjerte

 1. michael christensen
  7. maj 2014

  Lyder jo som en spændende aften, dog nogle syge typer der færdes slummen! Gad vide om Mudwreck Slum District ikke var et godt sted at finde forsøgs personer til at eksperimenter med diverse mutagener, lyder jo til at være desperate mennesker der vil gøre meget for meget lidt. Dr Jekyll er jo meget tæt på at gøre store fremskridt inden for beastmorph forskning.

  Men glæder mig til næste spille aften hvor jeg kan gære jer selskab 🙂

  • Rasmus Alstrup
   7. maj 2014

   Bydelens typer er afgjort frastødende, og der vil højst tænkelig ikke blive rynket på pande hvis du “lånte” en enkelt borger eller 60 🙂

   Jeg skriver i øvrigt snart et feedback til dig vedr. din to-do-liste efter I kom tilbage til Kingsley. Og det bliver fedt at få Dr. Jekyll med ombord igen!

 2. Rasmus M
  8. maj 2014

  Sir Jeremy er IKKE fan af MSD!

  MSD er det virkelige mareridt som Sir Jeremy har haft om det at flytte til storbyen Kingsley. ALT hvad han frygtede skulle findes i Kingsley er i MSD!

  Alle virker til at være ude på noget (og ingen er ude på noget positivt). Sir Jeremy vil derfor ikke bruge mere tid end højst nødvendigt i det område.

  Sir Jeremy har ikke kun fortrudt at han tog med til MSD, han har også fortrudt, at han reddede Eulisses. I bagspejlet burde han havde ladet ham dø og delt hans ting med de andre i gruppen. Han fik egentlig som fortjent og det kunne reelt have kostet Sir Jeremy livet at blande sig i den kamp. Ikke bare pga. den store mand de kæmpede mod, men også fordi folkestemningen i MSD kunne vende sig mod dem og de kunne blive overløbet af pøblen. Sir Jeremy har i stedet planer om at beskrive hans heltegerning (hvor han sneg sig ind på fjenden og fik holdt en kniv for struben af ham, for derved at undgå Eulisses’s blev dræbt) i detaljer overfor Filipovic og håbe på, at hans gerning dermed giver en form for benefit for ham selv.

 3. Niels Bo Frank Christiansen
  8. maj 2014

  MSD er et frygteligt sted! Eustace er forundret over han ikke har hørt flere rygter om tilstandene i distriktet. Man må gå ud fra, at Kingsley er over racistisk og det er de sorte der er nederst på den sociale rangstige?
  At placere et børnehjem i et sådan distrikt er ikke en særlig god idé, hvilket også lod sig vise da vi besøgte stedet.
  Eustace frygter meget for Theresias skæbne, med mindre hun, som de fleste andre Eustace har mødt, er en del af mørket og vanvidet…
  The Lancasters opførsel var også meget mystisk og Eustace føler helt sikkert de skjuler noget. Har de Theresia bundet nede i kælderen?
  The Urban Legend “The Mirror Man” synes at være slut nu, eller er den? Eustace tror mørkere kræfter venter i kulissen…
  Eustace har en anelse om, at han “kom til”, at såre Ulysses alvorligt med sin syre, men han har lade de gå hen, ingen grund til at rippe op i det. Men netop derfor er Eustace lettet over det lykkedes, at redde Ulysses liv.
  Eustace er blevet meget mere moden på ganske få måneder og mørke skygger er begyndt, at snige sig ind i hans sind. Den nye magi han nu vil studerer og lære, vil helt sikkert være præget af disse skygger…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 7. maj 2014 by in Forgotten Realms (kampagne).
%d bloggers like this: