Strange Currencies

Endnu en blog om rollespil…

Craftsmen’s Row District

blacksmith_workshop_fix_by_chekydotstudio-d4245ek

Skrevet af Andreas

Craftsmen’s Row er et distrikt der mere end noget andet i Kingsley er et decideret håndværks kvarter. Der er lyde, syn og lugte som ikke findes de fleste andre steder. Det er stedet man kommer hvis man har brug for at få lavet et sværd, tilpasset en sko eller syet en kjole. Det er fyldt med håndværks værksteder af alle slags, det er larmende og travlt, men ikke beskidt eller skummelt som vise andre dele.

Dette skyldes at hele kvarteret er administreret af de forskellige håndværker laug, og de holder stram justits med både deres medlemmer og kvarteret. De tillader ikke fremmede at udføre arbejde uden laugets godkendelse og uautoriserede håndværkerer kan forventet at blive sat på porten, ofte efter at være blevet gennembanket.

De sørger dog også for at tyve, bøller og tiggere ikke tolereres. De har ikke råd til at deres medlemmer og kunder bliver bestjålet eller overfaldet. Byvagten patruljere hele døgnet og laugenes medlemmer assistere gerne hvis nogen bliver opdaget i noget kriminelt. Det er derfor et af de få steder i Kingsley hvor de forskellige bander ikke er til stede.

Om dagen er der liv og travlt, om natten er der næsten menneske tomt. Den eneste beboelse er i tilknytning til værkstederne. Ofte vil yngre håndværksmestre selv bo over deres værksted, og de ældre/rige mestre vil istedet lade deres “souschef” bo der. Vagterne patruljere dog hele døgnet og enkelte værksteder vil også arbejde til sent hvis de har vigtige ordre eller lange processer igang.

blacksmith-thats-a-lot-of-hoopla-mike-savad
Guild halls
Alle guilds har et kontor af en eller anden størrelse. De rigeste og mest indflydelsesrige har et helt hus med mødesal kontorer osv. De mere obskure/fattige har bare et enkelt kontor. De har dog det til fælles at de har optegnelser over medlemmer, deres regler, hemmeligheder, regnskaber og lignende.

Den gyldne kop
En bodega/restaurant der servere mad hele dagen fra tidlig morgen til sen aften. Hele stueetagen er en stor restaurant, med langborde, en bardisk og hvad der ellers høre til. Køkkenet er på 1. sal. Der er ingen værelser til overnatning, men blot to mindre værelser på 2. sal til private middage eller møder. Den er lokaliseret på hjørnet af selve Craftsmen Row og den største sidegade og derfor svær at overse. Priserne er moderate og det er ikke ualmindeligt at se håndværksmestre spise forkost i stue, eller møde en tilrejsende kunde eller leverandør.

McDuff’s
Kingsleys mest berømte bryghus, drevet af den berømte McDuff familie igennem næsten 200 år. Deres øl er kendt i hele distriktet og selv i Riddleport og Ravenmoor vil ølkendere vide hvem McDuff er. Hele familien er beskæftiget i bryggeriet, og det hele styres af den “lidt” gnavne patriark Harald McDuff. Nåh ja familien McDuff er dværge og stolte af det.

Vagtstue
Laugene har lagt pres på Kingsley city guards (og betalt for driften) og dermed fået en permanent vagtstue for guarden. Derfor vil der konstant være 2 patruljer på vej rundt i distriktet og en patrulje der hviler sig i vagtstuen og kan bakke op hvis der opstår problemer. Vagtstuen og de tilknyttede patruljer kommanderes i dagtimerne af en løjtnant og om natten af en over sergent eller en ung løjtnant. Dette er med til at holde uheldige elementer ude af kvarteret.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 28. januar 2014 by in Kingsley: Urban Fantasy Setting.
%d bloggers like this: