Strange Currencies

Endnu en blog om rollespil…

Harbour District

Kingsley Harbour

Kingsley Harbour

Bølgernes skvulp mod havnekajen er notoriske for enhver havn. Ligeledes er mågernes konstante sværmen og skrig, klokker som bjælder, råb og skrig fra alle retninger, beskidte løsarbejdere som knokler med tungt og besværligt gods, spyt og snot, havnefogeder som kontrollerer og noterer, griske købmænd, utrættelige ludere, ucharmerende sømænd, gods i alle tænkelige mål og dimensioner, toldere, kilometerlange gangbroer af tykt tømmer, herreløse hunde, fremmede dialekter, tykke rotter som ikke lader sig skræmme og som altid jager en sødelig lugt af halfordærvet mad, halvnøgne slaver som forlængst har opgivet håbet, tåge og dis, stanken af sved og tjære, lommetyve, tiggere, sø-historier som er blevet for fortalt tusind gange før, fyldte ølstuer, tilfældige slåskampe, mord, løgne som spinder guld, kammeratskab, varehuse og selvfølgelig skibe – alt lige fra robåde, pramme, fiskekuttere, kogge, karaveller, karracke og de yderst sjældne galeoner. 

Afviger havnedistriktet i Kingsley sig fra ovenstående? Nej, tværtimod. Kingsley havn er legemliggørelsen af al ovenstående, og mere til. Deruodver er den et centralt knudepunkt for mange handelsruter foretaget til søs, hvor varer lastes om enten til mere lokale skibe eller til anden godstransport. De mange anløbsbroer udgør et indviklet system som tager måneder at finde ud af, og fremstår som en labyrint for den uerfarne. At ankomme til havnen uden kendskab eller rette forbindelser, er at gamble med sin lykke. Det er ganske enkelt for farligt et sted at færdes for almindelige borgere, da grænsen mellem de sikre og de farlige områder er enormt fin, og at pludselig være faret vild kan resultere i plyndring, vold, mord eller voldtægt.

Steder af særlig interesse
Nedenfor følger nogle af de væsentligste steder af særlig interesse i havnedistriktet.

Styrmand- og Navigatørlauget
Laug for de øverstrangerende og højest udlærte på diverse skibe. Lauget er blandt de mest indflydelsesrige i havnedistriktet, og indflorerer højt op i Kingsleys øverste samfund og magtelite. I lauget kan hyres skibe med kaptajn og besætning.

Sømandslauget
Laug for alle registrerede sømænd i Kingsley. Lauget er delt op i to grupper: de lokale sømænd og de internationale sømænd. Første gruppe arbejder udelukkende “lokalt”, dvs. indenfor rigets grænser, og de internationale sømænd (den anden gruppe) arbejder udelukkende udenfor rigets grænser.

Skibstømrerlauget
Her er alle skibstømrerne organiseret. Lauget er stort taget sit erhverv i betragtning, men dette skyldes alene Kingsleys kæmpe havn.

Løsarbejderlauget
Ubetinget det største laug målt på antal medlemmer. Men også det mest uorganiserede overhovedet. Man skal dog ikke tage fejl af laugets indflydelse, da de kan evne at lukke en hel havn ned ved strejke – hvilket sker ofte. Lauget trækker på et enormt negativt ry, især for korruption og organiseret kriminalitet, men de er et nødvendigt onde.

De store siloer
I den nordlige del af havnedistriktet ligger tårnhøje siloer og rejser sig mod himlen. Disse opbevarer bl.a. korn og anden agerbrug fra de omkringliggende landbrug. Med ofte mellemrum opdages anden ubekvem “gods” mellem de forskellige kornsorter…

Varehusene
Hvor siloerne stopper, begynder hunredevis af forskellige varehuse at poppe frem, og de ligger i flere rækker bag og foran hinanden. Varehusene bærer skilte alt efter hvilke købmandshuse og lignende de tilhører. Desto højere mod den sydlige del af havnedistriktet man når, desto større og mere velkonstruerede bliver varehusene også. 

Orlogshuset
Selvom det hedder “orlogshuset”, ligger der faktisk flere af dem – helt præcis 8. Disse bygninger fungerer som en slags billig vandrehjem for alle som kan bevise de er på arbejdskontrakt i havnedistriktet. Faciliteterne er dog sparsomme, og der findes kun få enkeltstuer. Deraf prisen.

Havnekontorer
Havnen er delt op i fem mindre distrikter som administreres af hvert sit lokale havnekontor – og dermed findes der fem lokale havnefogeder som har ansvaret for al drift i netop sit distrikt. Den øverst ledende for hele havnedistriktet er “havneembedsmanden” som også har kontor på havnen, dette dog meget tilbagetrukket og ligger derfor i udkanten af havnedistriktet ind mod det øvrige Kingsley.

Havnevagten
Vagtkompagniet i havnedistriktet ligger under Kingsley City Guards, men er sin egne juridiske enhed. Dvs., at de selv udmåler straf og udskriver bøder ect. efter egne takster. Vagtkompagniet er tvivlsom i sin integritet, da mange rygter går på kammerateri og bestikkelse.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 21. januar 2014 by in Kingsley: Urban Fantasy Setting.
%d bloggers like this: