Strange Currencies

Endnu en blog om rollespil…

Cthulhu by Gaslights: spilrapport #1

Parallelt med vores AD&D kampagne, kører vi en mindre Call of Cthulhu kampagne med gaslight settingen. CoC gruppen består af en lidt anden spillerkonstellation end AD&D gruppen, og ikke alle spillere er med i begge grupper.

England i viktoriatiden. Jack the Ripper. Sherlock Holmes. Esoteriske selskaber. Industriel revolution og stærkt opdelt klassesamfund. Alt dette er nogle synonymer man forbinder med Cthulhu by Gaslight (og film som fx From HellThe League of Extraordinary Gentlemen og The Elephant Man). Nå ja, ikke at forglemme tågede gader om natten, der forandrer London til et uhyggeligt sceneri af gåde og mystik…

Gaslight (Fog)

Karaktererne tæller følgende:

  • Daffy ”Dai” Ifans – Journalist
  • Norman Kewell – Director
  • Dr. Edmund Krueger – Alienist
  • Timothy Macbeth – Actor

Spilrapport af Niels Bo F. Christiansen (Keeper)

Scenariet udspiller sig i London, året 1890.

Gruppen er alle boende i London, og har foruden deres respektive baggrunde og nuværende arbejde, en vis forankring i socialt arbejde. De er således en slags pionere da England på dette tidspunkt, var et meget klasseopdelt samfund.

Gruppens omdrejningspunkt er den lettere fordrukne præst, Gilbert J. ”Lucky Jack” McIntyre, der arbejder som okkult investigator for The Church of England. Han er ligeledes meget optaget af den laveste klasses vilkår.

En kold september dag får gruppen sin første sag! ”The Curse of The Jackal”.

Daffy ”Dai” Ifans onkel Alain Paice beder Dai om lov, til at komme med til en sammenkomst hos den gode præst “Jack”. Alain har hørt meget om denne godgøre og ønsker at stille ham, ja faktisk hele gruppen overfor en ubelejlighed. Siddende rundt om bordet i Jacks hyggelige hus, fortæller Alain om sine bekymringer.

Alain Paice er veteran fra den engelske hær, udstationeret i Egypten og Sudan. Han tilhører regimentet ”The Buffs” (Royal East Kent Regiment), der er berømt for dets mod og deltagelse i hårde kampe i Nordafrika og Afghanistan. (På det her tidspunkt ulmer nationalismen i de britiske kolonier, og blodige oprør koster det britiske imperium blod, sved og tårer).

Alain vente hjem fra Egypten for ca. et år siden, og siden er det gået ham godt. Med arvede penge og et flair for mode, ejer Alain nu en af Londons bedre herreekviperingshandlere, og han er blevet en holden mand. Alain er desuden ungkarl, så han har penge nok til at dyrke sin interesse, det bedre liv…

Men inden for de sidste to uger er der sket noget, der har fået Alain til at føle sig mærkelig utryg, og meget bekymret. To af hans soldaterkammerater er døde under mystiske omstændigheder, og Alain føler sig nogen gange overvåget, som om noget farligt langsomt er ved at snige sig ind på ham. Alain beder gruppen om hjælp, da han næppe kan gå til politiet med sine paranoide forestillinger.

De to afdøde soldater er Orland Reynolds(Faldt ud foran et tog), og Herbert Crouch(Brutalt myrdet i sin have, mens han klippede sine roser) Politiet har umiddelbart ingen rigtige spor andet end, at drabet på Herbert Crouch var meget voldsomt, hans nakke og luftrør blev knust med stor kraft!

Gruppen snakker lidt om sagen, mens de nyder Constances (Jacks husholderske) sublime te, sandwichs, og kager.

Alain har ikke rigtigt forstand på hvordan man griber en sådan efterforskning an, men han foreslår, at han inviterer dem i ”The Club”. The Army & Navy Club er et tilholdssted for de bedre stillede krigsveteraner, herunder folk fra ”The Buffs”, måske et besøg her kan give pote?

Gruppen finder straks sympati med Alain, han er jo Dais onkel, og i øvrigt en glad og udadvendt person.

Alain Paice´s Tailor-shop, Piccadilly Circus. Saturday 7th 1890
Umiddelbart før besøget I The Army & Navy Club, mødes gruppen i Paice´s butik, hvor de får en indsigt i en levemands livsstil, og en oplevelse med opiater for en enkelt af dem. Øverst sal i forretningen er som at komme ind i en af Louvres mere dekadente sale, og her dufter af røgelse og malurt. Der snakkes og handles, tøj, kunst, og statuer der er taget som ud af solkongens hof.

The Army & Navy Club – 36 Pall Mall
Besøget I denne storslåede militære Social Club, bliver en spændende aften I rollespillets tegn.

Klubben er gennemvædet af stolte traditioner og militære bedrifter, og prisen for at være medlem her er ikke for menigmand. Kun den fineste mad og drikke serveres her, og klubben har b.la. privat bibliotek og restaurant der regnes blandt de bedste i London.

initiation03

Jeg vil ikke gengive ord for ord hvad gruppen oplevede her, men det lykkedes dem at identificere to veteraner fra The Buffs, en Major John Gower, og en desillusioneret ansat ved navn Toby Norton.

Majoren forlader dog klubben, mens gruppen nyder eftermiddagen med at udforske klubben, men Toby nærmest fanges, da han prøver at komme væk fra den nysgerrige gruppe der vil tale med ham.

Toby Norton har de tydeligvis ikke godt. Som menig har han allernådigst fået en køkkentjans i klubben på anbefaling af Major Gower, men han er en plaget mand, der ryster på hånden, og sveder af abstinenser. Men noget andet synes også at plage ham, og han spejder ofte nervøst ud af vinduet, som var han bange for nogen? Efter et par drinks, og Dr. Kruegers specielle evner(Hypnosis), fortæller Toby, at også han føler sig forfulgt, og frygter for sit liv, efter hvad der skete med de andre fra hans regiment. Han mener endda, at han ser uhyggelige skygger i aftentågen, når han hjælper til med at lukke klubben om aftenen. (Toby bor i klubben) Toby er ikke 100 % samarbejdsvillig, og på et tidspunk bliver han kaldt ud i køkkenet, og gruppen må lade ham gå…

Et rygte gruppen hører af flere i klubben, herunder Toby, er at en af klubbens hædersmedlemmer Colonel ”Fighting Nick” Hollingsworth, ikke har besøgt klubben i to uger, og han plejer ellers at komme næsten hver dag! Colonel Hollingsworth er den berømte leder af The Buffs, og kendt for hæder i Afghanistan.

Timothy McBeth der er lidt af en Ladies man, husker at have mødt oberstens noget yngre kone Ramona, i teateret, ved en eller anden selskabelig lejlighed. Han husker dog intet andet om hende, at hun er nydelig.

To af gruppens medlemmer, Dai og Alain, forlader på et tidspunkt klubben, for at finde ud af mere om denne Colonel Hollingsworth. Sommerset House indeholder alle arkiver om personoplysninger lige fra vugge til grav, så de to begiver sig igennem The London Fog i en Handsom Cab, for at finde ud af mere.

Gaslight_2-0357_37400_t607

På Sommerset House finder man ud af følgende:

  1. Colonel Hollingsworth bor med sin kone og søn i det fashionable Hampstead, i det nordlige London.
  2. Her har han for en kæmpe sum penge bygget en stor ejendom kaldet ”Kandahar House”, efter den berømte sejr, der afsluttede den anden afghanske krig i 1880.

Dead Man’s Fog
Dai og Alain begiver sig nu tilbage mod klubben. De ser at tågen er blevet som ærtesuppe, og det er klamt og koldt. På et tidspunkt kommer de forbi en lille park omgivet af et højt metalhegn. Som tågen spreder sig, ser de flere Constables, der står og kigger på en person, der hænger spiddet på hegnet! Det er major Gower!! I chok stopper de to op, og en detective ved navn Craddock henvender sig til dem! ”Do you know this man? And where were you when this happened?”

review_jacktheripper_murder-by-decree

Her sluttede aftenen – to be continued…

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 16. april 2013 by in Forside and tagged , , .
%d bloggers like this: