Strange Currencies

Endnu en blog om rollespil…

Spilrapport – Ravenloft, AD&D 1E

En spilrapport over 2. spilsession af min AD&D 1E Ravenloft kampagne. Der vil med tiden, forhåbentlig, komme mange, mange flere…

Anden spilsession er nu overstået. Som så ofte med mine spil, så ender aftenen med at tage udgangspunkt i noget helt andet end planlagt. Dette er altid sjovt, og spillet bliver meget intuitivt i måden det skrider frem på, men det bør også stille spørgsmålstegn ved min anvendte tid til forberedelse, om det egentligt er nødvendigt i samme omfang da handlingen (oftest) udspiller sig i andre retninger…

ROAD TO DAMASKUS
Ved sidste spilsession mødte karaktererne hinanden grundet forskellige omstændigheder. De var alle på vej sydpå mod handelsbyen Damaskus. Vejen førte gennem Lost Timber Woods – en enorm og mørk granskov som hjemsøges af sin egen historie, og de besluttede alle at følges ad indtil de nåede Damaskus.

Vi sluttede første spilsession inde i skoven efter karaktererne netop lige havde været i kamp og skulle beslutte sig for hvilken vej de ville gå…

Gruppen tæller: 2 Magic-Users (hvoraf en er NPC), 1 Paladin, 1 Druid, 1 Ranger, 1 Bard og 1 Thief (begge NPC’ere). Alle er humans undtagen tyven som er halfling.

WALKABOUT
Gruppen har netop besluttet sig for at gå mod The Lost Village som de også har et kort over. De har estimeret det vil tage ca. to dagsrejser at nå denne by.

Lost Timber Woods er svær fremkommelig. Alle i gruppen er til fods – tyven har dog en gammel pony som han trækker efter sig. Enkelte i gruppen har lettere skader fra sidste kamp, og de to magere har generelt ikke mange kræfter, så de sætter tempoet for gruppen. Generelt begynder den ubehagelige tilstedeværelse i skoven at have indflydelse på gruppens medlemmer.

Ojo the Mojo (Barden) forsøger at manipulere gruppen til at bevæge sig tilbage ud af skoven ad vejen de kom fra. Disse omgivelser er slet ikke noget for et dannet bymenneske, og tanken om at bevæge sig dybere ind er mildest talt ikke særligt velkomment hos Ojo. Der opstår diskussion, og til sidst går Odessa (Magic-User, NPC) væk med Ojo og kommer tilbage alene. “Ojo har forladt gruppen” siger hun køligt, og gruppen godkender tilsyneladende og uden tøven denne bemærkning.

Alvin (tyven, NPC) er et sindssygt snakkechatol. Han larmer højlydt og ponyen med al hans oppakning rasler konstant. Dette bliver til sidst for meget for gruppen. De er irriteret og mener han tiltrækker unødvendig opmærksomhed. Rangeren, Paladinen og den ene Magic-User intimiderer alle tre tyven til at holde mund fremadrettet, og bilder ham bl.a. ind at skoven er beboet af orker som kan dufte hans søde og friske krop på lang afstand. Dette resulterer bl.a. i, at Alvin indser det rigtige i at få en sæk-lignende pose trukket nedover hovedet med ringe udsyn og kun taler når blevet spurgt – og dette med en nu brysk dværgeimiterende stemme.

Rangeren er ikke kommet sig mentalt efter kampen om natten og de mange underlige lyde i skoven. Han danner bagtrop i gruppen med Alvin, og da han ikke løbende klarer sine SAN-checks begynder han at opleve skoven tale til ham. Dette på et tidspunkt via et lille egern som fortæller ham om, at “han bevæger sig i den forkerte retning“. Denne samtale og Rangerens progressive underlige opførelse observerer Alvin for sig selv.

Odessa har flere fortrolige samtaler med den anden Magic-User. Disse to udviser tæt samarbejde ift. den øvrige del af gruppen. Ikke alle i gruppen nærer tillid til Odessa da hun udviser stærk mistænkelig adfærd og lader til at vide mere end hun giver udtryk for.

Paladinen forsøger at holde fanen høj. Dette dog mest overfor sig selv da de øvrige  i gruppen ikke synderligt lader sig påvirke af hans målrettethed og lettere blåøjede facon. Men mest af alt forsøger han at rationalisere de mararidt han er begyndt at have, og bliver mere og mere forurolig over at han ikke altid kan adskille virkelighed fra drømme som han bevæger sig dybere ind i skoven. (Hans SAN-check fejler også).

Druiden passer mest sig selv med sin mumlen og egne samtaler. Han afviger gruppen i ny og næ for at finde planter og bær.

STATUS: Alt i alt begyndte gruppen tidligt at isolere sig fra hinanden, og dette i takt med, at alle direkte eller indirekte oplevede skovens uhygge krybe nærmere dem selv. Enkelte danner grupperinger i gruppen, andre konspirerer og nogle er blevet sat helt udenfor fællesskabet. Generelt bød resten af aftenen på enormt meget intrige rollespil, hvor alle havde opbygget en enorm skepsis overfor hinanden…

CONVERSATION WITH DEAD PEOPLE
På et tidspunkt hvor gruppen slår lejr og får hvile, da har Rangeren vagtposten. Han opdager her Ojo the Mojo gå forvildet rundt i udkanten af lejren (ham som de tidligere havde “forladt”).

Rangeren og Ojo har en længere samtale alene sammen, og Ojo fortæller bl.a. om Odessa og hendes egentlige hensigt med at drage ind i skoven, og især til The Lost Village, men også at hun er fordærvet af hekseri og mørk magi. Til sidst byder Rangeren Ojo velkommen tilbage i gruppen og lader ham få varmen ved nærmeste bål. Herefter vækker Rangeren Druiden og fortæller hvad som er sket. Druiden iagttager hurtigt og nervøst mens Rangeren taler, at der ingen Ojo er ved bålet og at Rangeren derfor er rimelig ude at skide grundet situationen.

Druiden vækker Paladinen og den ene Magic-User. De taler om Rangeren og beslutter sig for at afvente situationen.

WHAT?!
På et tidspunkt afslører Rangeren overfor Alvin at de andre og ham selv i gruppen har løjet overfor ham – og dette siger han i et øjeblik for at vinde hans tillid. Dog har det modsatte effekt. Alvin gør stor påstyr ud af situationen og sviner alle i gruppen til for at have sammensvoret imod ham, og fortæller ligeledes alle de små hemmeligheder han kender til om de andre  – bl.a. om Rangeren og egernet.

Dette eskalerer yderligere situationen, og nu inddrager Rangeren Odessa og den anden Magic-User og anklager direkte Odessa for at være ondskaben iblandt dem og går efterfølgende til angreb mod hende. Odessa afværger dog situationen ved at kaste en vellykket Charm Person formular på Rangeren.

Alles mistro til hinanden blusser nu for alvor op, og stemningen er generelt meget anspændt.

MAKE IT ALL OKAY
Efter en del små kontroverser imellem hinanden, så blev den største konflikt dog afværget. Gruppen besluttede i enighed at gå videre sammen til trods for stridigheder og mistro.

STATUS: Jeg havde ikke forudset at gruppen ville blive så splittet. NPC’erne var primært tiltænkt en rolle til at skulle instruere en følelse af mistillid og mystik, og derudover underbygge skovens mørke. Men det var fedt og intenst, selvom der ud fra et handlingsforløb ikke skete så meget.

GRAVEYEARD OF ONE AND THE LOST VILLAGE
Efter en mindre kampscene hvor gruppen, primært Paladinen, blev angrebet af en Giant Spider, så var de alle nær målet – The Lost Village.

Men inden da, da havde de timer forinden fundet en egentlig skovsti med lette fodspor i sneen. Denne sti var også første sport på tegn af, at de var på rette vej mod en by. Sporerne ledte dem ind bag et buskads til en grav af ca. en meters dybde. Nede i graven lå Ojo the Mojo som havde maven sprættet op.

Efter gravepisoden vendte gruppen hurtigt videre mod The Lost Village. Og som de bedst var nået til et af scenariets klimakser, da besluttede de ved afstemning at bevæge sig udenom. Ingen af dem ønskede eller turde at bevæge sig igennem byen.

STATUS: Dette var både på godt og ondt. Aftenen var ved at rinde ud for tid, så at gennemføre et klimarks som det første til en spilsession er ikke hensigtmæssig overfor historien. Derudover er gruppens nuværende sammensætning måske ej heller moden endnu til større scenarier, da de nærer et stort mistillid til hinanden.

Aftenen sluttede med, at hele gruppen nåede vellykket udenom The Lost Village og ud af skoven. Efter et par hårde dages vandring nåede de endelig første tegn på civilisation – en gammel borg. Det er også her næste spilsession starter…

Reklamer

One comment on “Spilrapport – Ravenloft, AD&D 1E

  1. Pingback: Spilrapport – Advanced Dungeons & Dragons |

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 13. januar 2013 by in Udenfor kategori.
%d bloggers like this: